Uusi

Equident Matrix

Toimitus 1-3 vrk

129,00


Equident Matrix - hevoshammaslääkäreiden suosittelema

Equident Matrix on sertifioitu orgaaninen sienijauheseos. Equident sienijauheen ainesosilla, on tunnettuja, yleistä hyvinvointia ja immuunijärjestelmää tukevia ominaisuuksia. 

Hevosten hammassairaudet

Hevosten hammassairairauksista karies, eriasteiset ientulehdukset ja diasteemat tuntuvat yleistyvän. Etenkin perifeerisen karieksen esiintyminen on kasvanut räjähdysmäisesti. Syitä on tutkittu vielä kohtuullisen vähän, mutta mahdollisisa syitä ovat teollisten rehujen laaja kirjo, heinän väärä pH (muovitettu heinä) ja liiallinen sokeri, perinnöllisyys ja muut hammassairaudet kuten diastemat. Hevosten hammashoito on kehittynyt hurjasti ja hevosten suuhun ja hampaisiin erikoistuneiden eläinlääkäreiden osaaminen on ottanut valtavia kehitysaskeleleita viime vuosina uusine hoitomuotoineen. 

Hevosten hammaskalustoon on hyvä kiinnittää huomiota

Yleisimpiä oireita hammasvaivoihin liittyen ovat kuolaaminen, rehujen tiputtelu tai mutustelu, heinäpallojen jauhaminen ja tiputtelu, hidas/huono syöminen/syömättömyys, huono juominen, epä normaali päänasento syödessä, toispuoleinen pureskelu, päänviskominen ja suun aukominen kesken syömisen, heinän uittaminen juoma-astiaan, pään arkuus, pään heiluttelu työskennellessä ja/tai vapaalla, poskien ja leukanivelen kipeytyminen, turvotus leukojen tai pään alueella, epänormaali tai paha haju, ratsastaessa/ajettaessa puree kuolainta tai on voimakkaasti toisella ohjalla, yleinen ärtyneisyys ja kipukäyttäytyminen. Suun tutkiminen nykyaikaisessa hammashoidossa on ensiarvoisen tärkeää, sillä saaliseläimenä hevonen peittää hammaskipunsa taitavasti. 

Yleisimmät hammassairaudet, mitkä johtuvat pH:n laskusta ja bakteereiden lisääntymisestä suussa

Eriasteiset ientulehdukset ja diasteemat, mitkä etenevät hoitamattomina hampaan kiinnityskudostulehdukseksi (periodontiitti) ja, joka voi johtaa hampaan irtoamiseen. Tämä on tiettävästi kaikista kivuliain hevosen suussa olevista sairauksista. Infundibulaarikaries hampaan purupinnoilla ja Perifeerinenkaries hampaan reunojen pinnoilla. Limakalvojen haavaumat. EORTH yleensä iäkkäämpien hevosten etenevä hammassairaus mikä luokitellaan etuhampaiden kiinnityskudossairaudeksi. 

Equident Matrix sienijauhe hevosille

 • Turvallinen - ei sisällä kiellettyjä aineita
 • Eläinlääkäreiden suosittelema – saanut etikettiinsä eläinlääkäreiden suositusleiman sekä maininnan "Veterinary Grade Formula"  Amerikassa
 • Luomu sienijauhe – kasvatettu, käsitelty ja pakattu huippu moderneissa sertifioiduissa cGMP-tiloissa Carlsbadissa, Kaliforniassa, Yhdysvalloissa

Aktiiviset ainesosat:

Patentoitu ja sertifioitu orgaaninen luomu sienijauheseos sienistä:

 • Punaloisikka Cordyceps militaris
 • Lakkakääpä eli Reishi Ganoderma lucidum
 • Rivikääpä Antrodia camphorate
 • Putkivinokas Pleurotus eryngii

Muut ainesosat: Orgaanisen sienirihmaston kasvatuspohjana kaura

Annostelu
Annostelaan rehuannoksen mukana tai suoraan suuhun nesteeseen sekoitettuna, kun hevonen on syönyt rehuannoksen. Nirsoille hevosille tai hevosille, jotka eivät syö heinän lisäksi täysrehuja voidaan tehdä "sieniherkku" sekoittamalla jauhe omenasoseeseen tai muusattuun banaaniin.

 • 10 grammaa (1 mittalusikka) päivittäin.
 • Suositeltu aloitusannostus on 2 mittalusikallista (20g) päivässä kahden ensimmäisen viikon ajan jaettuna aamu- ja iltaruokintaan, jos mahdollista.
 • 2 mittalusikallista (20g) päivässä annostusta voidaan jatkaa tarvittaessa
 • Suositellaan syötettäväksi kuureina, kunnes tilanne suussa on todettu paremmaksi, tai jatkuvana tukena esim.EORTH 

Käyttökokemuksia voit lukea täältä englanniksi 

Huomioitavaa:
Suosittelemme aina eläinlääkärin konsultointia ennen täydennysrehun aloittamista. Turvallista käyttöä tiineille tai jalostukseen tarkoitetuille eläimille ei ole tutkittu, sillä tuote on täydennysrehu ei luvan varainen eläinlääke. Kaikki tuotteen ainesosat on hyväksytty myös EU:n rehuainerekisterissä rehuaineina.

Ei ihmisravinnoksi. Pidä poissa lasten ja eläinten ulottuvilta. Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi ihmisravinnoksi tarkoitetuille eläimille. 

Pakkaus: 454g – 45 päivän annostelu yhdelle hevoselle.

Ensimmäinen pakkaus riittää 30 päiväksi (suositeltava aloitusannostus on kaksinkertainen ylläpitoon nähden kahden ensimmäisen viikon ajan).

Parasta ennen: Kts pakkaus

Säilytys: Säilytä viileässä, kuivassa paikassa. 

Valmistaja:
​Mushroom Matrix 

Mushroom Matrix

Sienijauhe_hevoselle

Sieniä on käytetty itämaisissa kulttuureissa tuhansia vuosia. Korostamme toiminnallisten sienien luonnetta, jotta hevosesi ja lemmikkisi pysyvät parhaimmillansa.                             

Tiede löytää jatkuvasti uusia ja jännittäviä tapoja, joilla voidaan osoittaa, että sienet ovat hyväksi meille ja eläimillemme.  

 • Sienissä olevat beetaglukaanit ja muut bioaktiiviset yhdisteet voivat auttaa aktivoimaan immuunijärjestelmää.
 • Tuotteemme edistävät tasapainoista immuunivastetta – ei yliaktiivista vastetta, joka voi saada kehon luulemaan omia solujansa vieraiksi hyökkääjiksi, tai aliaktiivisia, joka voi jättää hevosesi tai lemmikkisi alttiiksi tartunnoille.
 • Tuotteemme säilyttävät sienten bioaktiivisuuden huolellisten kasvatus- ja käsittelymenetelmiemme avulla.
 • Aminohappo L-ergotioneiini on ainutlaatuinen antioksidantti, joka voi olla terapeuttinen solutasolla. "Ergo" auttaa eläintäsi käsittelemään oksidatiivista stressiä, mikä voi ylläpitää hiljaista tulehdusreaktiota.
 • Sienijauheemme tukevat normaalia ruoansulatusta ja suoliston terveyttä. Kuten tiedämme, suoliston terveys on avain hevosten, lemmikkien ja ihmisten yleiseen hyvinvointiin.

Jokaisella kasvattamallamme sienilajilla on omat ainutlaatuiset hyötynsä, jotka luonnollisesti edistävät hyvinvointia ja immuunijärjestelmän toimintaa. Käsittämällä sienen koko elinkaaren, tuotteemme sisältävät bioaktiivisia yhdisteitä luonnon luomassa tasapainossa.

ANTRODIA - RIVIKÄÄPÄ (ANTRODIA CAMPHORATA)

Taiwanista kotoisin olevan Antrodian maksaa suojaavia, immuniteettia vahvistavia ominaisuuksia, ja antimikrobisia vaikutuksia suun bakteereja vastaan on tutkittu runsaasti.*

CORDYCEPS - PUNALOISIKKA (CORDYCEPS MILITARIS)

Uskotaan parantavan elinvoimaa ja kestävyyttä tukemalla hengitystä, hapen toimitusta ja ATP-synteesiä. Tutkimuksen mukaan Cordyceps tukee urheilijoiden aerobista kestävyyttä, ja iäkkäiden yleistä elinvoimaa. Cordycepsin positiivisia vaikutuksia luustoon ja hampaisiin on myös tutkittu. Sieni tunnetaan myös kyvystään lisätä verenkiertoa.*

KING TRUMPET - KUNINGASOSTERIVINOKAS (PLEUROTUS ERYNGII)

Suuri määrä antioksidanttia, L-ergothioneiinia. luonnossa esiintyvää antioksidanttiaminohappoa löytyy sekä rihmastosta että hedelmäkappaleista. L-ergotioneiini on ainoa antioksidantti, jolla on todettu olevan oma kuljetusmekanismi soluihin. Tämä tietty antioksidantti varastoituu elimiin, kuten maksaan ja munuaisiin, ja se auttaa vähentämään kroonisten sairauksien riskiä. Lisäksi Putkivinokkaan positiivisia vaikutuksia kolesterolin hallintaan ja luuston terveyteen tutkittu. *

L-ergotioneiinia: tai lyhennettynä L-ergoa pidetään "pääantioksidanttina", koska se voi keskittyä kehon alueille, joissa on oksidatiivista stressiä. Tätä aminohappoa tuottavat vain maaperässä olevat sienet ja mykobakteerit. Kasvit voivat imeä sen maaperän läpi. Eläimet eivät pysty valmistamaan omaa ergothioneiiniaan, ja ne ovat perinteisesti saaneet sen syömällä kasveja tai lihaa. Nykyaikaiset viljelykäytännömme ovat kuitenkin vähentäneet terveiden sieniyhteisöjen määrää maaperässä ympäri maailmaa ja siten L-ergoa eläintemme ravintoketjussa. King Trumpet -sienijauheemme ovat yksi parhaista tämän ainutlaatuisen antioksidantin lähteistä.

REISHI - LAKKAKÄÄPÄ (GANODERMA LUCIDUM)

Perinteisessä luonnonlääketieteessä "kuolemattomuuden sienenä" kunnioitettu Reishi omaa monia ominaisuuksia. Useiden tutkimusten mukaan Reishi toimii immuunijärjestelmän vahvistajana ja immuunimodulaattorina – auttaa tasapainottamaan ja säätelemään yliaktiivista immuunijärjestelmää. Reishiä on tutkittu myös sen sydän- ja verisuoniterveydellisten hyötyjen vuoksi, ja sen on osoitettu edistävän suun terveyttä estäen huonojen bakteerien kasvua, reikiintymistä, parodontiittiä ja tulehdusta. Reishi, jota pidetään "ylivoimaisena adaptogeeninä", auttaa sopeutumaan henkisiin ja fyysisiin stressitekijöihin. *

* Yllämainittuja tutkimuksia on tehty ihmisille ja eri koe-eläimille. Näitä tuotteita ei ole tarkoitettu diagnosoimaan, hoitamaan, parantamaan tai ehkäisemään mitään sairauksia. Suosittelemme aina, että otat yhteyttä eläinlääkäriin tai muuhun laillistettuun lääketieteen ammattilaiseen, jos sinulla on lääketieteellisiä kysymyksiä tai huolenaiheita. 
 

Huippumodernit sertifioidut kasvatustilat

Modernit, tarkasti valvotut, sisätilamme Carlsbadissa, Kaliforniassa mahdollistavat 11 sienilajin kasvattamisen. Sienemme ovat 100 % orgaanisia ja luomusertifioituja. Kasvatus ja valmistus noudattaa hyvään valmistustapaa (cGMP).

Toiminnalliset sienemme antavat eläimille monia, elleivät jopa kaikkia, samoja etuja, joista ihmiset ovat nauttineet vuosisatojen ajan perinteisessä luonnonlääketieteessä. Tutkimuksen ja käytännön kokemuksen johdosta Equine & Canine Mushroom Matrix -tuotteet näyttävät suuntaa, mitä luonnolliset lisäravinteet hevosille ja seuraeläimille voivat olla, ja mitä niiden pitäisi olla.

Laatustandardimme

Kasvatus ja testaus: Sienijauheemme noudattavat tiukkoja FDA-standardeja, ja ne valmistetaan M2 Ingredients -sertifioidussa GMP-laitoksessa, mikä varmistaa, että jokainen vaihe on huolellisesti valvottu ja dokumentoitu. Poikkeuksellinen laatu on varmistettu kolmannen osapuolen laboratoriotesteillä jokaiselle toiminnalliselle sieni erälle. Itse asiassa DNA-testaamme jokaisen erän saadaksemme lisää varmuutta siitä, että sienijauheemme ovat juuri sitä, mitä sanomme niiden olevan.

Sienet ovat otollisia kasvualustassa oleville hatta-aineille, mikä tarkoittaa, että ne voivat imeä ja kerätä myrkkyjä tai raskasmetalleja, jos niitä esiintyy kasvuvaiheessa. Puhdas tilaympäristömme, orgaaninen prosessimme ja tiukka testaus varmistavat, että sienijauheemme täyttävät korkeimmatkin puhtausvaatimukset.

Syntynyt, kasvanut ja pakattu Carlsbadissa, Kaliforniassa:  Kaikki tuotteidemme sienet kasvatetaan, prosessoidaan ja pakataan Carlsbadissa, Kaliforniassa, ilman mahdollisia kontaminaatioita, joita voi esiintyä kolmannen osapuolen tuotantolaitoksissa. Ei ulkoistettuja ainesosia muista maista, ei täyteaineita, ei aromeja, ei sokereita tai melassia, ei vehnää, ei maissia, ei soijaa, ei lisäaineita, ei gluteenia. Pidämme tuotteitamme silmällä joka vaiheessa varmistaaksemme, että saat parhaita sienijauheita, mitä rahalla voi ostaa. 

Organic Certfiers -sertifioitu luomu

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa myös nämä tuoteryhmät: Muut tuotemerkit, Selaa tuotteita, Hevosille, Etusivu
Powered by Powered by