Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Uutisia, havaintoja ja kokemuksia

Haluamme kertoa tuotteistamme havaintojen ja kokemusten kautta. Pysy ajantasalla, seuraa meitä.


1 - 10 / 20 tuloksesta
Julkaistu , julkaisija

Tervetuloa vuosi 2023

Lue koko viesti: Tervetuloa vuosi 2023

Olemme vuoden viimeisissä päivissä, enkä valitettavasti voi sanoa että olisimme saaneet elää tätäkään vuotta suotuisissa merkeissä. En ryhdy kertaamaan, mutta kaikkia olosuhteet ovat koskettaneet. Nyt voimme suuresti vain toivoa tulevan paremmaksi ja uskoa siihen.

Taas kerran voimme iloisina todeta, että monet menestyvät valmentajat ja hevosten taustavoimat ovat luottaneet meidän osaamiseemme tuoda markkinoille alansa huipputuotteita maailmalta. Asiakkaamme ovat menestyneet erittäin hyvin ja se pitää meidät edelleen liikkeessä. Asiakaskuntamme on laajentunut kuluneen vuoden aikana entisestään ja olemme tavoittaneet paremmin myös ratsastusurheilun parissa toimivat taustajoukot. On meille hieno ja tärkeä asia, että merkittävät osaajat hevosalan eri sektoreilta ovat löytäneet tiensä meidän asiakkaiksemme. 

Yksi asiakkaitamme mietityttäneistä teemoista kuluvalla kaudella on EIPH, hevosten keuhkoverenvuoto, joka tunnetaan myös nimellä liikunnan aiheuttama keuhkoverenvuoto. Se on hiljainen vamma, koska se tapahtuu syvällä keuhkoissa Keuhkoverenvuotoa syntyy, kun herkät keuhkojen verisuonet repeytyvät suorituksen aikana. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että olennaisesti kaikilla suoritushevosilla on jonkin verran keuhkoverenvuotoa intensiivisen liikunnan aikana, mutta vain 5% hevosista se näkyy verenä sieraimissa.

Todettakoon, että EIPH on suoritushevosilla valitettavan yleinen ja monen hevosen kohdalla se monesti johtaa huonoihin tuloksiin. Viimeiset sadat metrit ovat usein vaikeita eikä ulkoisesti ole havaittavissa mitään merkkiä. Voisi ajatella, että pulssia seuraamalla pystyisi toteamaan jotain. On havaittu, että EIPH hevoset mieluummin jättävät työn kesken, kuin puristaisivat itsestään kaikkea ulos. Juuri tästä syystä pulssi voi olla suorituksen jälkeen poikkeuksellisen alhainen kunnon suoritukseen verrattuna, vaikka luulisi toisinpäin. Vain pienellä osalla näkyy sieraimissa asti punaista, ja valtoimenaan sitä tullee hyvin harvalta. Onneksi tähän vaivaan on kehitetty erinomaisia tuotteita ja useassa tapauksessa hevonen saadaan palautettua tasolleen hengityselimistä huolehtimalla. Olen ottanut tämän mahdollisuuden esille monessa keskustelussa ja nyt EIPH tuotteet ovat nousseet myynnissä korkealle. 

Myös kavioihin liittyvät asiat ovat olleet esillä tavanomaista useammin. Jotenkin on tuntunut, että kavioihin ei kohdistu vieläkään riittävästi ymmärrystä, vaikka vanha kaikkien jo kuulema painava teksti, ”ilman kaviota on ilman hevosta”, on täydellisen totta. Kavio on hevoselle elintärkeä osa, ja siksi se tulisi olla poikkeuksetta hyvin huollettu ja kunnossa. Moni sutii rasvoja kavion pintaan, tietämättä imeytyykö se ollenkaan, vai tekeekö se vain kauniin pinnan ja pahimmillaan tukkii huokoset. Kavio on huokoinen ja hengittävä, täynnä pieniä reikiä. Aikaisen aamukasteen aikaan vesi on kasvien pinnalla erittäin pieninä pisaroina, ja hevosen kävely heinikossa on parasta, mitä kaviolle voi tapahtua. Kirjoitan tämän siksi, että tuon esille kuinka luonto on kavioiden kosteudesta huolehtinut. Tämä ei kuitenkaan ole aina mahdollista muille kuin laiduntaville ja laiduinkausikin on valitettavan lyhyt. Olet ehkä saattanut huomata, että laitumella olon jälkeen kaikilla on hyvät kaviot. Toimme uutuutena jenkeistä uuden kavioiden elvyttäjän ja se on jo nyt ollut monelle korvaamaton apu.

Suoritusten jälkeen kavion pohjiin kohdistetaan nykyään kasvavaa huolta. Lämpökameralla voi helposti havaita, kuinka pohja reagoi iskuihin ja mitä nopeammin sen lämpö saadaan palautettua normaaliksi on vaikutus koko hevoseen kohdistuva. Vastasimme tähän kasvavaan ymmärrykseen ja toimme jenkeistä johtavan tuotteen kavion pohjien palautumiselle. Valitettavasti logistiikka petti ja saimme sen viime kesää ajatellen liian myöhään markkinoille. Tuote on myös erinomainen paiseiden hoidossa.

Saako hevosen rauhoittumaan? Tarvittaessa saa ja täysin luonnonmukaisesti, helposti ja lääkkeettömästi. Valitsemamme tuotteet eivät vaikuta negatiivisesti suorituksiin. Vetrocalm Intense INSTANT on tieteellisesti kehitetty käyttäen erityistä happiteknologiaa, eikä mikään muu markkinoilla oleva tuote ole sen kaltainen. Toimme syksyllä uutuuden myös höyrytettäväksi Flexinebillä. Sano-stress -tuotteen pääasiallinen vaikutusmekanismi on nenän limakalvon hajureseptorien stimulointi ja hermovälittäjäjärjestelmän aktivointi, mikä luo ahdistusta lievittävän vaikutuksen.

Tämä rauhoittaminen tai hevosen saaminen keskittyneemmäksi on vakio kysymys vuodesta toiseen ja siksi se siihen onkin valmistajien taholla suunnattu erityisen paljon voimavaroja. Nyt työ on tuottanut tulosta ja meillä on tarjottavaa. Näillä tuotteilla on tarkoitus helpottaa hevosen ahdistusta tarvittaessa. Suurimpia harmeja aiheuttavat tilanteet ovat kuljetuspelko, kilpailujännitys tai yli-innokkuus työskentelyssä. Eräs asiakkaamme pohti taannoin oliko kuljetuspelkoinen ”kaivuri” hevonen pudonnut kyydistä, kun kopista ei kuulunut mitään ääniä, piti kuulemma oikein pysäyttää ja mennä katsomaan ja siellä se oli syömässä heinää rauhallisen tyytyväisenä.

Ranskalaiset Paskacheval -tuotteet, sekä Iso-Britannian Vetro -tuotteet saivat täydennyksiä valikoimaansa ja ne tuotiin välittömästi myös meidän markkinoille, Italialainen laatumerkki Equality tuli uutena ja sillä on erinomaiset meriitit urheiluhevosten piireissä koko EU alueella. 

Vuodenvaihteen jälkeen aloitamme joidenkin tuotteiden loppuunmyynnin. Syy ei ole tuotteissa, vaan pääsääntöisesti logistiikan muuttuneissa kuvioissa. Tuotteen saaminen edes kohtuulliseen aikaan ja hintaan ovat ulottumattomissa.

Vuosi on pitänyt sisällään taas monta hienoa tarinaa ja niiden kuuleminen on aina yhtä palkitsevaa. Onnistumisten jälkeen palautteet antavat sisältöä tähän työhön. Me haluamme edelleen erottua eduksi asiakkaillemme.

Kiitos kuluneesta kaikille asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja ystävillemme, ja oikein onnistuvaa uutta vuotta 2023   

TR

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Uutuuksia uuteen vuoteen

Lue koko viesti: Uutuuksia uuteen vuoteen

Tuoteuutuuksia uuteen vuoteen tuotemerkeiltä Animalife® by Oxyman (UK) Ltd ja NutriPower® Products

Kuten monesti olen ilmaissut on tuotekehittely parasta, mitä tuotteiden eteen jatkuvasti tehdään ja se pätee kaikilla toimialoilla. Uusien tuotteiden kehityskaari on usein pitkä ja ennen lanseeraamista markkinoille isot toimijat kykenevät tekemään lukuisia testejä, että tuotteesta saatava hyöty asiakkaalle on mahdollisimman suuri. Syntyy uutta ja me pyrimme tuomaan niitä markkinoille, kuitenkin oman vahvan osaamisen kautta ensin ratkaisemme, että tuote on tarpeellinen meidän asiakaskunnalle.

Tämän vuoden ensimmäiset uudet tuotteet on nyt saatavilla. Vatsan PH tasapainottaja Vetrogut Acid Fix. Hevonen ei luontaisesti syö hapanta, mutta yksi suuntaa antava kotikonsti PH:n tarkistamiseksi on kokeilla tarjota hevosille pieninä palasina greippiä. Suurin osa hevosista ei sitä syö, mutta kun käy läpi koko tallin, niin joukossa usein on myös sellaisia, jotka syövät hiljakseen tai jopa todella ahmivat happaman hedelmän. Hyvä tapa on laitaa palaset ruokakippoon ja katsoa hetken kuluttua onko kippo tyhjä.

Vetrogut Balancer Pro on taas jatkuvasti lisääntyvän suolistotulehduksen helpottaja. Se on saanut valmistusmaassaan eläinlääkäritkin yllättymään ja ottamaan tuotteen lääkitsemisen vaihtoehdoksi tai tueksi. Yllättävä havainto oli tullut myös esille tuotetta testattaessa, veriarvot ja suoritukset paranivat testihevosilla.

Liman irrottamiseen on myös uusi tuote.  Valmistaja nimesi sen flunssatuotteeksi, nimi onkin osuva ja kertoo jo kaiken. Broncho Protect on valmistajansa yksi myydyimmistä uutuus tuotteista. Broncho Protectia käytetään myös kroonisempien hengitystieongelmien tukena hyvin tuloksin. Olemmekin jo saaneet asiakkailta hyvää palautetta ja suositteluja. Täytyy sanoa, että hyvin tehokasta ja maistuvaa. Maistoin sitä itsekin, että tiedän, mitä hevoselle annetaan.

Hevosten rauhoittamiseen on monenlaisia tarpeita esim. kuljetus, ajaminen, ratsastaminen, kengitys, liiallinen aktiivisuus, ym. Markkinoilta on saatavilla tähän monenlaisia tuotteita, erot vain ovat isoja niiden toimivuudessa sekä ajassa, missä mahdollisesti vaikutusta on havaittavissa. Toivottavaa ei myöskään ole alenevat suoritustasot etenkään kilpahevosilla. Puhuttaessa puhtaasti jännityksestä, jos jännitystila on päällä koko kuljetuksen ajan, on selvä, että suorituksesta on paljon pois. Tiheä pintahengitys laskee väistämättä happitasoja ja lihaksiin kohdistuva tärinä ja vapina heikentää odotuksia. Valmennustehtävä joka ei ole rento, ei rakenna hevosta, vaan päinvastoin. Esimerkkejä on paljon, siksi stressitilaan tarjottavan helpotuksen on oltava lähes välitön ja kestävän vain halutun ajan. Vetrocalm Intense Instant "menee suoraan limakalvoilta ytimeen", ja tämä uuden teknologian tuote toimii minuuteissa ja kestää hevosesta riippuen 2-4 tuntia. Jos jännitystila palaa, niin tuotetta voi annostella välittömästi lisää. Juuri siksi toimme markkinoille odotetun täyttöpullon, annostuubi voidaan helposti ladata uudelleen. Hevosen fokus pysyy suorituksessa, eikä tämä laimenna tehtävää. Meidän asiakkailla on valtavasti hyviä kokemuksia Calmista, joka ei sisällä mitään perinteistä rauhoittavan rehulisän lähestymistapaa, vaan se toimii aivan omassa luokassaan nostamalla happitasoja. Tämä on helppo ja yksinkertainen tapa mahdollistaa hevoselle vähemmän stressiä tarvittaessa. Taas vuoden vaihtuessa meillä hevoset söivät heiniä rauhallisesti, vaikka ympäristössä ammuttiinkin raketteja, kaikille annettiin Calm -tuubit. Omat raketit on meillä ammuttu loppuun jo vuosia sitten.

Ranskanrehujen kysyntä Suomessa vain kasvaa. Odotamme ensi viikolle taas uutta kuormaa ja niistä kerromme sitten lisää.  

Tapani

21761476_113742259368437_7862400276473871901_n

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Vuosi 2021 lähenee loppuaan

Lue koko viesti: Vuosi 2021 lähenee loppuaan

Taitamme lähipäivinä sivua uudelle vuodelle ja taas on aika tarkastella havaintoja kuluvasta. Vuosi alkoi epidemian merkeissä ja tämä näyttää toistuvan. No sille ei anneta valtaa mielessä, vaan varovaisuus ja rokotukset riittäköön. Juuri tuo varovaisuus onkin ollut merkille pantavaa, asiat ovat hoituneet lähes entiseen tapaan maskien ja etäisyyksien kanssa, sinänsä noutoasiakkaiden määrä ei ole vähentynyt, vaan päinvastoin. Meiltä lähetettyjen toimitusten varmuus ja nopeus olivat edelleen lukuisissa palautteissa erinomaista tasoa, vaikka haasteita toikin ulkomaan kuljetusten isotkin viivästykset.

Hevosille annettavien tuotteiden suuntaus kuuriluontoisiin annoksiin on vain vahvistunut, isot valmistajat maailmalla suunnanneet kehitystyön kuureina annettaviin täsmällisiin tuotteisiin. Tämän kehityksen olemme omaksuneet omaan toimintaa jo pidemmän aikaa sitten. Mutta ilahduttavaa on myös se, että valveutuneet asiakkaat yhä entistä enemmän hakevat lyhytaikaista apua, juuri kohdennettuihin ongelmiin. Vähän saamalainen suuntaus on käynyt rehujen suhteen, nyt halutaan ostaa energiaa, kun puhutaan suoritushevosista. Tästä johtuen ranskan rehuihin on kohdistunut kasvavaa kysyntää. Lisäksi vatsa- ja lihassuojaus on oltava rehuissa valmiina. Vaadittava energia tulee saada pienemmällä annoskoolla, että hevosen heinän syönti ei vähene. Tuntuu myös kukkarossa, kun yhdestä säkistä riittää pidempään, on moni asiakas todennut.

Vatsahaava keskustelu on muuttunut. Aiemmin niin vahva aihe on laimentunut ja luulisin, että osasyynä on yleisen tietoisuuden lisääntyminen. Hevonen sietää pieniä haavaumia ja ne saadaan hoidettua nykyään nopeasti, isot ja korostuneet haavat sekä vakavat suolistovaivat ovat eri asia ja vaativat enemmän huomiota ja selvitystä mikä aiheuttaa. Päivittäisellä ruualla on iso merkitys, se ei saa olla monimutkainen prosessi, vaan yksinkertainen ja samanlainen pureskeltava tuote päivästä toiseen.  Suoliston ja ruuansulatuksen hyvä vointi on suoraan suhteessa hevosen kilpailukykyyn. Moni asiakas onkin havainnut paistavat kylkiluut ja pyöreän mahan, vaikka hevonen saa hyvää ruokaa. Tämä ilmiö on lisääntynyt, mutta onneksi sen korjaaminen onnistuu suhteellisen nopeasti.

Lihaskuntoon kohdistuvia tuotteita kysyttiin aiemmin oikeastaan vain talvikauden kovan valmennusjakson jälkeen, tai ongelmatilanteissa. Nykyään se on yksi isoimmista tuote-eristä vuoden aikana. Mitään yksittäistä syytä en voi nimetä, mutta oma arvioni liikkuu liian monimutkaisen ruuan ympärillä. Hevosia on aina ajettu ja jätetty ajamatta, ne ovat karkeasti liikkuneet kuten nytkin, mutta lihasongelmat meille kerrottuna vain lisääntyvät. Tätä kehitystä olemme kysyneet monen tuotteen valmistajalta, ja lähes aina vastaus on, että lihastuotteiden kysyntä vain kasvaa ja suurin epäily kohdistuu ruuansulatuskanavan huonoon kuntoon. Positiivista tässä on se, että uusien lihastuotteiden teho on voimakas ja nopea, lisäksi absoluuttista lihasrasituksen kestoa on voitu nostaa äärimmäisessä rasituksessa, ilman että lihasvauriota on havaittu syntyvän.

Jalkojen terveyteen suunnatut tuotteet. Markkinoilla on valtava määrä monenlaista tarinaa ja tuotetta, mutta minun pitkä kokemukseni on, että vain pienellä osalla niistä on hevoselle itselle todellista merkitystä. On aivan eri asia vahvistaa ennalta, kuten nykyinen suutaus on, kuin yrittää korjata rikkoontunutta. Esim. nuorille vielä kehitysvaiheessa oleville valmennuksen aloittaneille suunnattu oikea tuote vahvistaa rustoja ja hidastaa kulumista, tässä Ranskalaiset ovat kehityksen edellä. Amerikkalaiset sen sijaan ovat nivelaineiden kehittäjinä onnistuneet hyvin oikeanlaisella HA tuotteella. Pehmytkudosvaurioissa paras hoitaja on aika ja oikeanlainen liikunta, mutta lievittävillä apuvälineitä on saatu myös positiivista kehitystä aikaan. Painesukka on osoittautunut hyväksi, lisäksi erinäköisiä laitteita on nyt markkinoilla useita, mutta ennen niiden hankintaa kannattaa tutustua tehoihin ja käsittely aikoihin. Erot ovat isoja, samoin tulokset. Täältä voi myös lukea laserin ja infrapunavalon eroista.

Hengitystieinfektiot tuntuvat vain lisääntyvän vuodesta toiseen. Onneksi siinä on tekniikka pysynyt kehityksessä mukana ja hoitaminen on helppoa, myös suun kautta annettavat kuurit ovat nykyään entistä tehokkaampia. Me nähdään hyvin tilauksista aina kun virukset ja infektiot alkavat ja milloin ne vähenevät ja usein kerrommekin asiakkaille, että varautuminen pienellä purkilla kaappiin etukäteen kannattaa. Tamma-aine on edelleen monelle tammalle korvaamaton ja siitä saatu palaute on vertansa vailla olevia tarinoita. Kaiken kaikkiaan voimme taas todeta, että olemme onnistuneet valinnoillamme tuomaan hevosten arki- ja kilpailuelämään terveyttä ja menestystä. Tämä johtuu pitkälti siitä osaamisesta ja kokemuksesta mitä meillä itsellä hevosista on, tätä osaamista vahvistettiin lisää vuoden aikana kun Niina valmistui hevosen terveysneuvojaksi.  

Verkkokauppamme palvelee vuoden vaihteen ympärillä normaalisti ja tilatut tuotteet toimitetaan arkipäivien puitteissa.

Rauhaisaa Joulun aikaa ja hyvää tulevaa vuotta 2022.

Tapani

21761476_113742259368437_7862400276473871901_n

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Pikaselitykset tuotteille

Lue koko viesti: Pikaselitykset tuotteille

Tästä pikainen esittely verkkokauppamme tuotteista.

Bliisteri - Ball Solution
Elektrolyytti – Hydratonic jauhe
Elektrolyytti - ja aminohappo annospusseissa - Vetrolytes neste
Energialisä – PaskaTonic neste
Flunssa-aine, limaan ja yskään - Broncho Protect siirappi
Haava-aine - LubriSyn Topical geeli
Haava-aine – Well Horse
Heinäkaukalo - HayBar
Höyryhengityslaite – Flexineb
Höyryttämiseen – Hyalusol liuos
Höyryttämiseen - ImmunoSan Liuos
Ihottumiin, kutinaan - Natura'Derm geeli
Ihottumiin, rupiin ja haavoihin – Paska Douce voide
Infrapunahoitolaite – Photizo
Jänne-/hankosideaine - TendiProtec neste
Jäähdytykseen ulkoisesti - Paskafresh geeli
Kavioaine – Paska Biotine pelletti
Kaviomätään ulkoisesti  – Thrust Off
Kaviorasva - Baume Lanocire
Keuhkoverenvuotoon – BleederShield tuubi
Kompressiokääre – VetoFlex
Kuolaimet mukavaksi –Easy’Contact neste
Kurarupeen, riviin – Paska Gal voide
Kutinaan - Derma Itch Relief suihke
Kylmäsavi - Clay+
Lihasaine – Muscle Strong B tuubi
Lihasaine – Myoselen 2500E jauhe
Lihasaine – Un-Lock tehotuubi ja jauhe
Lihasten kasvattaja ja kuntouttaja - Muscle Strong Sport pelletti
Luille ja sidekudoksille, treenin alottaneille varsoille, varsoille joiden jalka-asentoja korjattu - Equus Silicis jauhe
Luille ja sidekudoksille – Poudre de Prele jauhe
Mahahaava-aine - GastriProtect pelletti
Maksan puhdistus – Algua Digest neste
Nenäteippi -Flair
Nivelaine – LubriSyn HA + MSM neste
Nivelten ja pehmytkudosten rakennusaine - VetroFlex jauhe
Psyllium - Paska'Sand
Rauhoittava – VetroCalm tuubi
Rauhottava –Fenwic maski
Ripulituubi varsoille – Flor’Control
Riviin, suojaamaan jalkoja suojien alle - VetoFlex sukat
Ruoansulatuksen kuntouttaja – Succeed tuubeina ja jauheena
Ruoansulatuksen ylläpitoon – Nutri Digest jauhe
Stressiin ja ahdistukseen - VetroCalm Healthy jauhe
Särkyyn lihaksille ja nivelille – VetroFen jauhe tai vetrofen tehotuubi
Tamma-aine – Cycle’oCalm neste
Tärkeä öljy – Mustaherukansiemenöljy
Varsapaketti - Paskachevalin varsapaketti
Varsatuubi - Paska'Imuflor
Veren rakentaja –EPO Equine jauhe
Yskään ja limaan - Respiral siirappi
Äärimmäiseen rasitukseen ja terveydentilan kohotukseen, voimakas vitamiinienergialisä – Pro-Dosa Boost tuubi
Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Kuinka Photizo voi auttaa niveltulehdusten kanssa kamppailevia ihmisiä

Lue koko viesti: Kuinka Photizo voi auttaa niveltulehdusten kanssa kamppailevia ihmisiä
Kuinka Photizo voi auttaa niveltulehdusten kanssa kamppailevia ihmisiä? 
 
Niveltulehdus on johtava syy kiputiloihin, joita kuvataan toistuvina kipuina yhdessä tai useammassa kehon nivelessä. Niveltulehduksen oireita ovat tyypillisesti jomotus, polte, kipu, jäykkyys ja turvotus nivelessä tai sen ympäristössä. Niveltulehdukset voivat vaikeuttaa yksinkertaisiakin jokapäiväisiä tehtäviä ja usein ne myös rajoittavat liikkumista. Vaikka niveltulehduksilla on erilaisia ​​muotoja ja ne liittyvät yleisesti ikääntymiseen, niin niveltulehdukset voivat vaivata kaikenikäisiä ihmisiä.
 
Niveltulehduksen hoito keskittyy yleensä oireiden lievittämiseen ja nivelten toiminnan lisäämiseen. Hoitosuunnitelma voi sisältää lepoa, fysioterapiaa, liikuntaa, lääkitystä ja joskus jopa leikkausta nivelvaurion korjaamiseksi.
Valohoito
 
Punavaloa ja lähi-infrapunavaloa on käytetty niveltulehduksen kliinisessä hoidossa 1980-luvun lopulta lähtien. Tehokkuuden parametrien määrittämiseksi on tehty satoja kliinisiä tutkimuksia. Yli 40 vuoden tutkimuksen aikana on kerätty riittävästi tieteellistä tietoa sen suositelemiseksi kaikille niveltulehduspotilaille syystä tai vakavuudesta riippumatta.
 
Joitakin valohoitomuotoja pidetään luotettavana apuna niveltulehduksista aiheutuvaan kipuun sekä tehokkaana hoitomuotona nivelrikon, nivelreuman ja useiden muiden niveltulehdusten aiheuttajia vastaan. Ei ole yllättävää, että punavalon käyttö tässä tarkoituksessa herättää paljon kiinnostusta. Kivunlievitys ja nopeampi paraneminen ovat eniten tutkittuja valohoidon etuja. 
 
Photizo Pain Relief on CE merkitty lääkinnällisten laitteiden kategoriassa ihmisille kroonisen kivun hoitoon. 
 
Pain_relief_niveltulehdus
Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Mitä tällä hetkellä tilataan?

Lue koko viesti: Mitä tällä hetkellä tilataan?

Monet asiakkaamme ovat kauaskatseisia. Mietitään millä vahvistaa hevosia alkavaan kesän kisakauteen.

Tässä pieni katsaus mitkä tuotteet ovat helmikuun myydyimpiä. Meidän ”best sellerit” ovat olleet jo pitkään Photizot, mutta myös LubriSyn HA hevosille sekä ihmisille. LubriSynin nopean vaikutuksen voi kokea itsekin, mikäli nivelissä on vikaa tai kolotusta. Samoin suoritusaineiden menekki kiihtyy näin kevään alkaessa, tänä vuonna jostain syystä hieman tavanomaista aikaisemmin.  

- tamma-aine Cycle O’Calm menee nyt nopeammin kuin ehdimme tuomaan, täydennystä tulossa varastoon näillä näppäimillä

- lihasaine MyoSelen E 2500 on juuri nyt erinomaisen suosittua, kun kilpailuihin tähdätään, siinä on sitä luonnollista E-vitamiinia ja seleeniä

- kavioaine PaskaBiovit 2015, kavioita halutaan vahvistaa nyt, että kestäisivät paremmin kesän kulutusta

- mustaherukkaöljy Blackcurrant Oil on ehdoton suosikki näin kevään viruskauden aikana ja karvanvaihtuessa

- 2-vuotiaille treenaaville on tilattu ennätysmäärä uutta nuorten hevosten nivelkasvua tukevaa Equus Silisis -tuotetta, mikä on erittäin hyvä vuorotellen syötettynä Horsetail jauheen Poudre De Prele kanssa

Kuvassa kasvattimme Lindyhop Artist, 2v

Tuuria matkaan kisakaudelle toivottaa koko
IH:n väki

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

LubriSyn HA ei ole turhaan kehuttu nivelvalmiste

Lue koko viesti: LubriSyn HA ei ole turhaan kehuttu nivelvalmiste

Mitä LubriSyn HA on?

Eläinlääkäreiden suositus -leimalla on vahva merkitys tämän tuotteen toimivuudesta. Kun oikeasti on nivelvikaa, niin LubriSyn HA on juuri siihen kehitetty tuote. Meillä on erittäin hyvä oma kokemus, mutta eritoten asiakkaittemme vahva palaute on ollut poikkeuksellisen hyvää. Monen hevosen elämänlaatu ja urheilusuoritukset ovat palautuneet ennalleen. Toimii myös koirilla ja itsellä! Ehkä yksi parhaimmista palautteista on ollut se, kun eräs rouva soitti iloisena, että on päässyt eroon kainalosauvasta ja takaisin rakkaan harrastuksensa, tanssin, pariin. Kuulemme useasti, miten esimerkiksi hevosten polvien piikitystarve on vähentynyt tai jopa loppunut kokonaan, tästä meillä on omakohtaistakin kokemusta. Eräs valmentaja puolestaan tuumaili, että tuntuu kuin hevosen jalkojen tilalle olisi tullut jouset ja liike on joustavampaa ja lennokkaampaa. Voimme vain lämpimästi suositella LubriSyn HA:n ottamista mukaan ruokintaan, jos nivelten kanssa on sanomista. Moni käyttää LubriSyniä treeni -ja kilpailukausina ennalta ehkäistääkseen nivelvaivojen syntymistä hevosen ollessa kovassa rasituksessa. Mikä parasta, tuote on erittäin nopeavaikutteinen ja hyödyn huomaa nopeasti, viikossa parissa. Siksi haluammekin kertoa teille LubriSynistä hieman enemmän - taustatietoja ja faktoja.

4 asiaa, joita et ehkä tiennyt Lubrisyn HA:sta 

• Se on biologisesti identtinen terveen nivelnesteen kanssa
• Se on täysin luonnollinen, vegaaninen ja gluteeniton
• Se syntetisoidaan laboratoriossa eikä ole peräisin mistään eläinperäisistä lähteistä

Uudessa tutkimuksessa (02/2021) todetaan, että suuren molekyylipainon omaava HA auttaa myös mahahaavan paranemista

Taustatietoa LubriSyn HA:sta

LubriSynHA-tuoteperhe keskittyy vallankumoukselliseen hyaluronihappo (HA) -tieteeseen. HA on yksi kehon pääkomponenteista, joka on tärkeässä osassa lähinnä nivelissä, sidekudoksissa, silmissä ja ihossa. Sen päätehtävä on sitoa itseensä vettä ja pitää keho voideltuna. Vaikka HA:lla on useita käyttötarkoituksia, sen rooli on elintärkeä nivelten ja ihon terveydelle.

Steven Allday on maailmankuulu hevosten ontumiin erikoistunut eläinlääkäri, joka on hoitanut maailman parhaimpia täysiverisiä kilpahevosia, mukaan lukien Kentucky Derbyn voittajia, Kasvattajan Cupin voittajia ja lukuisia muita hevosia. Allday on täydellinen visionääri hevosten terveyden saralla. Tohtori Allday työskenteli väsymättä luodakseen valmisteen, joka on turvallinen, ei-invasiivinen ja kustannustehokas. Halstrum, LLC syntyi vuonna 2004 ajatuksenaan löytää parempia tapoja hevosten nivelten hoitoon ja LubriSynHA:sta tuli nopeasti yksi myydyimmistä tuotteista Amerikassa ja se on osoittautunut nopeimmaksi ja tehokkaimmaksi nivelvalmisteeksi kaikissa urheiluhevosten lajeissa.
 
"Vuosien mittaan olemme laajentaneet tuotevalikoimaamme myös lemmikkeille, karjalle ja ihmisille. Patentoitu nestemäinen suurimolekyylipainoinen hyaluronihappo on sopinut täydellisesti asiakkaidemme elämään ja budjetteihin. Vuonna 2015 lanseerasimme MSM:llä vahvistetun LubriSynHA Plus -vamisteen, jonka avulla voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin nopeamman ja tehokkaamman tuotteen, jonka käyttö poistaa useiden muiden lisäravinteiden tarpeen.
 
Uusin LubriSynHA-tuoteperheen tulokas on LubriSynHA Topical haavageeli, joka sisältää hyaluronihappoa. Poimimme hyaluronihapon elintärkeät ominaisuudet ja sen kyvyn auttaa kudosten uudistumisessa ja paritimme sen kitosaanin kanssa, jolla on luonnollinen veren hyytymistä edistävä ominaisuus. Syntyi haavageeli, joka auttaa parantamaan haavoja nopeammin kuin mikään muu markkinoilla oleva haavanhoitotuote.
 
Missio - Halstrum, LLC on asiantuntijaryhmä, joka on kehityksen edelläkävijä ja valmistaa luonnollisia hyvinvointituotteita, jotka parantavat dramaattisesti ihmisten ja eläinten elämänlaatua.
 
"Olemme olleet ylpeitä missiostamme viimeisten 15 vuoden aikana ja odotamme palvelevamme uskollisia asiakkaitamme pitkälle tulevaisuuteen. Pyrimme aina kehittämään markkinoiden edistyksellisimmät lisäravinteet.
Kiitos kaikilta Halstrumista"
 
Faktaa LubriSynistä
 
Mikä on LubriSynHA?
Hevosella ja ihmisellä on noin 200 luuta, kissalla 230 ja koiralla on noin 300 luuta. Kaikkien luiden välissä on liikutettava tai osittain liikutettava nivel, joten on tärkeää, että nivelet liikkuvat mukavasti ja vapaasti. LubriSynHA tarjoaa yleisimmin puuttuvan osan nivelten terveyden hoidossa: nivelnesteen tuen. LubriSynHA tarjoaa pehmustetta ja voiteluaineen nivelille päivittäin.
 
Mistä LubriSynHA koostuu?
LubriSynHA on luonnollinen, suun kautta nautittava, nestemäinen hyaluronihapon muoto. Puhdistettu, suuren molekyylipainon omaava hyaluronaani LubriSynHA:ssa uutetaan mikrobilähteestä. Muut suun kautta otettavat HA-tuotteet valmistetaan yleisimmin kukonheltasta tai kananrustosta. Mikrobien biofermentaatio johtaa korkean molekyylipainon HA:han ja pitää sen puhtaana proteiineista, dermataanista, kondroitiinisulfaatista ja muista glykosaminoglykaanikontaminaatioista, joita voi esiintyä muissa HA-tuotteissa.
 
Kuinka monta milligrammaa siinä on hyaluronihappoa?
LubriSyn HA:ssa on 25 mg/5 ml nykypäivän markkinoiden suurinta molekyylipainoa edustavaa hyaluronihappoa.
 
Miksi suuri molekyylipaino on tärkeää?
Normaali, terve nivelneste sisältää hyaluronaania (HA), jonka molekyylipaino on 2-3 miljoonaa daltonia (MDa). Pienemmän molekyylipainon omaava HA ei ole sama. Molekyylipainon laskiessa nesteen viskositeetti laskee. Tutkimukset kertovat, että ihmisille injektiolla annettu nivelensisäinen korkea molekyylipainoinen HA-molekyyli voi lievittää kipua huomattavasti. HA korkeammalla molekyylipainolla, joka vastaa alkuperäistä HA:ta (bioidenttinen) liittyy vahvasti odotettavissa oleviin hyötyihin terveemmästä nivelestä. Isompi on siis tässä tapauksessa parempi!
 
Miksi LubriSynHA on paras niveltuote?
Tuotteen sisältämä Hyaluronaani voi lisätä nivelnesteen viskositeettia voimakkaasti. LubriSynHA:ta käytetään yleisen terveyden tukemiseksi sekä nivelrikon, osteokondroosin, nopean kasvun, liikunnan tai normaalin kulumisen aiheuttaman jäykkyyden helpottamiseksi. LubriSynHA auttaa lisäämään nivelnesteen viskositeettia suun kautta annettavana lisäaineena.
 
Voinko antaa liikaa LubriSynHA:ta?
Turvallisuustutkimuksemme ovat osoittaneet, että jopa viisi kertaa suositeltu annos 60 päivän ajan ei aiheuttanut haitallisia vaikutuksia. Tuotteen kaikille variaatiolle on tehty turvatutkimusanalyysi.
 
Miltä Lubrisyn maistuu?
LubriSynHA on pohjimmiltaan hajuton ja sillä on kevyesti makea maku, jota useimmat koirat ja hevoset rakastavat. Koostumukseltaan se on paksuhko ja siirappimainen neste. 
 
Kuinka nopeasti näen tuloksia?
Suurimmalla osalla tulokset näkyvät 7-14 päivän päästä tuotteen aloittamisesta, joskus jopa 3-7 päivän sisällä.
 
Onko todisteita siitä, että LubriSynHA pääsee niveleen saakka?
Suurimolekyylipainoisen hyaluronaaniin liittyvät tutkimukset osoittavat, että se alkaa näkyä suoliston ulkopuolella olevissa kudoksissa 30 minuutissa ja saavuttaa huippunsa 4-6 tunnin kuluttua nielemisestä. Päivittäisenä lisäravinteena LubriSynHA tarjoaa jatkuvan hyaluronaanivaraston tukemaan nivelnesteen nopeaa uudistumista. Journal of Applied Medicine -lehdessä julkaistiin tieteellinen artikkeli vuonna 2004. mä artikkeli vahvistaa, että mikrobilähteestä uutettu LubriSynHA:n suuren molekyylipainon HA kaava on markkinoiden tehokkain HA-muoto.
 
Voiko LubriSynHA mennä pilalle?
Kyllä, kuten useimpien nestemäisten ravintolisien kohdalla, äärimmäiset kuumat tai kylmät lämpötilat voivat aiheuttaa hajoamisen, mikä tekee tuotteesta tehottoman. Käytettävä pullossa ilmoitettuun päivään mennessä: suositeltu säilyvyys on 18 kuukautta.
 
Onko LubriSynHA:ssa lääkeaineita?
Hyaluronaani on luonnossa esiintyvä aine, jota esiintyy kaikkien nisäkkäiden nivelissä, ihossa ja muissa kudoksissa. LubriSynHA on valmistettu hyaluronaanin mikrobilähteestä sekä hyvin pienestä määrästä natriumbentsoaattia ja kaliumsorbaattia, joiden rooli tuotteessa on olla suoja-aineina.
 
Mitä eroa on hyaluronaanilla, natriumhyaluronaatilla ja hyaluronihapolla?
Nämä ovat kolme eri nimeä samalle yhdisteelle.
 
Miksi LubriSynHA on nestemäinen eikä jauhe?
Nestemäinen HA:n muoto imeytyy helpommin ja nopeammin suun ja nielun kudoksiin, mikä tarjoaa tukea nivelille jopa 7-10 päivässä. Jauhemaisten HA -valmisteiden on läpäistävä ensin koko ruoansulatuskanava, pilkkouduttava HA-molekyyleiksi ja kuljettava pitkä matka ennen kun jäljellä oleva HA tavoittaa todelliseen nivelen.
 
Mitkä ovat LubriSynHA:n ainesosat?
LubriSynHA:n kaikki ainesosat ovat luonnollisia; vesi, glyseriini, hyaluronihappo, sitruunahappo, ksantaanikumi ja kaliumsorbaatti.
 
Kuinka paljon ja kuinka usein LubriSynHA:ta tulee käyttää?
Koska mikä tahansa HA:sta peräisin oleva aine, jonka tuotu kehoon ulkoisesta lähteestä, pysyy kehossa vain 36 tuntia, on suositeltavaa käyttää LubriSynHA:ta joka päivä. Annostelussa voidaan pitää taukoja, jos vointi sen sallii. Oireiden ilmestyessä aloita uusi annostelu ohjeen mukaan. LubriSyn HA on erinomainen harjoittlu- ja kilpakausiin tukemaan hevosten, koirien ja ihmisten niveliä kovemman rasituksen aikana ja ennalta ehkäisemään nivelsärkyjä.
 
Sisältääkö LubriSynHA glukosamiinia ja kondroitiinia?
Ainoa LubriSynHA:n vaikuttava aine on suurimolekyylinen hyaluronihappo (HA). Glukosamiini ja kondroitiini kohdistuvat rustoon ja sidekudoksiin, ei nivelnesteeseen. Kansallisen terveysinstituutin viimeisimmät tiedot osoittavat, että glukosamiini ja kondroitiini toimivat vain yhtä hyvin kuin lumelääke (sokeripilleri) joissakin kliinisissä tutkimuksissa.
 
Onko LubriSynillä doping varoaikaa ihmisillä tai hevosilla?
Ei. LubriSynHA:n HA on luonnostaankin kehossa esiintyvä aine, eikä se esiinny kilpailun jälkeisessä testissä. Jos koet, että on epämukavaa käyttää lisäravinteita ennen kilpailuja, voit lopettaa käytön enintään 36 tunniksi ennen kilpailuja menettämättä LubriSynHA:n positiivisia vaikutuksia.
 
Tästä pääset siirtymään suoraan LubriSyn tuotesivulle.
 
LubriSyn_HA_hevoselle  LubrisynHA_pet

Referenssit ja viiteaineistot LubriSyn HA:han liittyen:
 
Bucci, LR, and AA Turpin. “Will the real hyaluronan please stand up?” J of Appl Nutr 54, no. 1 (2004): 10-33.
Cantor, JO, and PP Nadkarni. “Hyaluronan: the Jekyll and Hyde molecule.” Inflamm Allergy Drug Targets 5, no. 4 (Dec 2006): 257-260.
Gotoh, S, et al. “Effects of the molecular weight of hyaluronic acid and its action mechanisms on experimental joint pain in rats.” Ann Rheum Dis 52, no. 11 (Nov 1993): 817-822.
Ishimaru, JI, N Ogi, S Mizuno, and AN Goss. “Quantitation of chondroitin-sulfates, disaccharides and hyaluronan in normal, early and advanced osteoarthritic sheep temporomandibular joints.” Osteoarthritis Cartilage 9, no. 4 (May 2001): 365-370.
Moreland, LW. “Intra-articular hyaluronan (hyaluronic acid) and hylans for the treatment of osteoarthritis: mechanisms of action.” Arthritis Res Ther 5, no. 2 (2003): 54-67.
Nakamura, K, et al. “High, but not low, molecular weight hyaluronan prevents T-cell-mediated liver injury by reducing proinflammatory cytokines in mice.” J Gastroenterol 39, no. 4 (2004): 346-354.
Novartis. Clinical Studies. 2005. http://www.adequancanine.us/vet/en/vet_clinicalStudies.shtml (accessed Feb 22, 2007).
NutraMax Laboratories, Inc. 2005. http://www.nutramaxlabs.com/Brochures/Cosequin Dog Brochure.pdf (accessed Feb 22, 2007).
Ohkawara, Y, G Tamura, T Iwasaki, A Tanaka, T Kikuchi, and K Shirato. “Activation and transforming growth factor-beta production in eosinophils by hyaluronan.” Am J Respir Cell Mol Biol 23, no. 4 (Oct 2000): 444-451.
Schauss, AG, LG Balogh, AG Polyak, RG Kiraly, and i GG Janok. “Absorption, distribution and excretion of 99mtechnetium labeled hyaluronan after single oral doses in rats and beagle dogs.” FASEB j 18, no. 4 (2004): A150-151.
Takahashi, T, et al. “A decreae in the molecular weight of hyaluronic acid in synovial fluid from patients with temporomandibular disorders.” J Oral Pathol Med 33, no. 4 (Apr 2004): 224-229.
Yeung, RW, RL Chow, Samman N, and K Chiu. “Short-term therapeutic outcome of intra-articular high molecular weight hyaluronic acid injection for non-reducing disc displacement of the temporomandibular joint.” Oral Surg Oral Med Oral Pathol Oral Radiol Endod 102, no. 4 (Oct 2006): 453-461.
Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Olemme esillä Helsingissä

Lue koko viesti: Olemme esillä Helsingissä

Meidät valittiin yhdeksi voittajista #pelastetaankauppa kilpailussa ja saimme #boxbyposti näyteikkunan käyttöömme kahdeksi viikoksi Helsingin keskustasta Stokkaa vastapäätä Keskuskadulta. Pelastetaan kauppa kilpailun järjestivät verkkokauppatoimittaja Vilkas sekä Posti. Raati valitsi instagramiin #pelastetaankauppa tägättyjen kuvien perusteella ikkunatilaa voittaneet yritykset.

Hämmentyneinä, kiitollisina ja innosta hihkuen kävimme somistamassa ikkunan.

Kiitos! Kiiiitos! vielä kerran @boxbyposti @postigroup @vilkasgroup 

boxbyposti_1  boxbyposti_3  boxbyposti2

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Vinkkejä tuotevalintoihin

Lue koko viesti: Vinkkejä tuotevalintoihin

Pidä varsan kehittyvät nivelet oireettomina

2-vuotiaita valmennetaan nyt tehokkaasti kohti kilpa-areenoita ja niveliin kohdistuu kovaa rasitusta, kun nuori varsa on vielä kasvun tiellä. Toimme Ranskasta paljon kehutun tuoteparin, jota syötetään vuorotellen kuuri tai kaksi. Tueksi nuorten hevosten nivelkehitykselle juuri nyt kun sitä todella tarvitaan, jotta myöhäisemmässä vaiheessa pulmilta vältyttäisiin tai ainakin ne olisivat lievempiä. Eritoten etupolvet altistuvat usein tulehduksille rasitusten lisääntyessä. Tutustu Equus Silicis ja Pundre De Prêle, löydät ne etusivulta.

Paras aika hoitaa kaviot kuntoon on nyt

Aina on sanottu, että ei ole mitään keinoa nopealla aikajaksolla saada kavioaineen laatua ja kasvua kehitettyä. Nyt tämä sanonta on jäämässä historiaan. Hämmästyttävät tulokset jo muutamassa viikossa PaskaBiovit 2015. Kengättömyys kesällä on vallannut alaa urheiluhevosten suorituksissa, mutta sillä saavutettua etua on turha haaveilla, ellei kavioiden laatu sitä kestä. Nyt on parasta aikaa kunnostaa kaviot.

Mustaviinimarjaöljy on tärkeä öljy talvella myös hevoselle

Kaikki tietävät ja tuntevat Mustaviinimarjan, sen vaikutukset ulottuvat kehon jokaiseen soluun. On jo pienestä opittu, kuinka tämä tuote pitää terveyttä yllä. Nyt hevosille on sama tuote öljyn muodossa. Erittäin maittava, vain 30ml/pv ja hevonen kiiltää ja kiittää. Tämä mustaherukkaöljy on mahtava uutuus tuote.

Varsa ei saa olla ruikulla montaa päivää

Jos varsa, miksei aikuinenkin, on useita päiviä löysällä ulosteella, on siitä sen kehitykselle ja kasvulle iso haitta. Lannan nesteen mukana poistuu tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita kun ne eivät imeydy ja varsa muuttuu nopeasti apeaksi ja heikoksi. Tätä tilaa ei pidä sallia, vaan se on hoidettava nopeasti pois. Onneksi tähän on nopea apu Flor'Control. Tarkista varsan uloste joka päivä, ja hyväksy siltä vain kiinteät kokkareet.

Hyvä ja helppo tapa pitää nivelkuntoa yllä

Kehumaan en ala, mutta on se sitten todella hyvä tuote. LubriSyn HA toimii, mutta pitää olla ihan oikeasti nivelen sisäinen kiputila, johon se on myös kehitetty. Se ei ole tarkoitettu pehmytkudosten tai lihasten hoitoon, vaan ihan oikeisiin nivelvikoihin. LubriSyn HA saa kiitosta lähes päivittäin, uusilta ja vanhoilta asiakkailta. Se on nostanut elämälaatua monella ihmisellä ja uudelleen mahdollistanut asioita jotka ovat nivelkipujen takia jääneet pois rutiinista, on auttanut monta hevosta pois piikityskierteestä, se on mahdollistanut monelle koiralle liikkumisen ilon. Liikkumisen ja liikkeen mahdollistaa LubsiSyn HA.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Brexit

Lue koko viesti: Brexit

Muutamien tuotteiden osalta saatavuus hankaloituu tai päättyy kokonaan

Englannin poistuessa EU:n sisämarkkinoilta tulee muutoksia sitä kautta tulleiden tuotteiden osalle. Monien markkinoilla olevien tuotteiden kohdalla Englannissa sijaitsi EU markkinoiden jakeluvarastot, tai sitten tuotteet valmistettiin Englannissa. Ne joko poistuvat kokonaan, tai sitten viive saatavuuteen tulee olemaan toistaiseksi määrittelemätön.

Enteilimme haasteita ja siitä syystä teimme isot täydennystilaukset joulukuun puolivälissä ja aivan vuoden lopussa saimme tuotteet onnistuneesti varastoon.

Meillä tämä Brexit vaikuttaa Animalife tuotesarjan VETRO tuotteisiin, sekä BRL:n tuotteisiin, kuten EPO-Equine, UN-Lock ja BleederShield. Näillä tuotteilla on vankka ja laaja käyttäjäkunta ja siksi haluamme nyt tuoda esille, että nykyvauhdilla tuotteet loppuvat meiltä arvion mukaan helmikuun loppuun mennessä, ellei uusia eriä saada. Teemme parhaamme saatavuuden jatkumiseksi. Brexit, saatavuus, tuotteet

Lue koko viesti
1 - 10 / 20 tuloksesta

Powered by Powered by