Flexineb®

Flexineb®

Ainutlaatuinen, kannettava ja tehokas hengitystiesumutin joka tuottaa erittäin hienoa inhaloitavaa sumua

Ainutlaatuinen ja tehokas hengitystiesumutin

Ladattava, kannettava ja helppokäyttöinen hengityksen avaaja

 
Hengitysvaikeudet ovat usein myös hevosilla syynä huonoon urheilulliseen suoritukseen. Yleisimpiä alempien hengitysteiden sairauksia ovat toistuvat hengitystietukokset (RAO), keuhkoahtaumatauti (COPD), tulehduksellinen keuhkosairaus (WAS) ja rasituksen aiheuttama keuhkoverenvuoto (EIPH). Tyypillisesti niitä hoidetaan pistoksiina tai suun kautta, mutta hengitystiesumuttimen avulla lääkitseminen on varteenotettava vaihtoehto ja ennen kaikkea tehokas ja miellyttyttävä tapa hoitaa hengitystiesairauksia, myös hevosen kannalta.
 

Sovellus

Nortevin Flexineb on ainutlaatuinen ja tehokas hengitystiesumutin joka tuottaa erittäin hienoa inhaloitavaa sumua mahdollistaen tämän kaltaisen hoitomuodon hevosille.

Mikä on FLEXINEB®?

Nortevin Flexineb on nykyaikainen ja helppokäyttöinen hengityksen avaaja. Se ei tarvitse ulkopuolista kompressoria, letkuja tai johtoja kuten vanhemman sukupolven sumutinlaitteet. Tämä vallankumouksellinen hevosen nebulisaattori toimii ladattavalla akulla, siinä joustava maski ja se generoi hiukkaset 70%: 2-5 mikronin välille, mikä mahdollistaa sen, että aerosoliliuos pääsee syvälle hevosen keuhkoihin. Laite on myös helposti desinfioitava ja pestävä.

nortev-diagramFlexineb:llä voit annostella

  • Suolaliuosta hengitysteiden puhdistukseen
  • Luontaistuotteita esim. Hyalusolia ja Immuno-Sania 
  • Antibiootteja, kortisoneja sekä muita lääkkeitä klinikoilla eläinlääkäreidentoimesta tai kotitallilla eläinlääkäreiden ohjeiden mukaisesti

Mitä on nebulisaatio?

Höyryhengitystä, jossa eläin hengittä pieniä pallomaisia ​​pisaroita aerosolisista lääkkeistä (eläinlääkärit) ja luontaistuotteista.


Miksi käyttää sumutinta?

Sumutinlaitteen avulla hevosen omistaja voi helposti hoitaa hevosen hengitysteitä ja keuhkoja. Laitteessa on turpaan sopiva maski ja tekninen taito hienon sumun aikaansaamiseksi.

Vanhan tyylin tekniikat perustuvat kompressoriin, joka kytketään verkkovirtaan ja uudemmat tekniikat ovat pääasiassa ultraäänilaitteita, joko verkkovirtaan kytkettäviä tai kannettavia. Kaikista edistyneimmissä laitteissa, kuten Flexineb E3, on värähtelevä pietsokomponentti. Jokainen näistä tekniikoista voi tuottaa hengitettävää hienoa sumua. Pietsokomponentti mahdollistaa tasalaatuisen pienen hiukkaskoon, mikä varmistaa, että höyry menee suoraan hengitysteihin ja lopulta keuhkoihin saakka.

Julkaistuja tutkimuksia voit lukea Englanniksi täältä

Flexineb:
  • Mahdollistaa eläinlääkärien diagnosoimien hengityssairauksien hoitamisen
  • Mahdollistaa luontaiset hoidot kotioloissa
  • Erittäin tehokas tapa varmistaa, että hevosesi hengitystiet ovat aina optimaalisesti kunnossa
  • Suora toimitus keuhkoihin tarkoittaa nopeinta mahdollista palautumista ja kilpailukuntoon palaamista

Lue lisätietoa englanniksi täältä

Täältä löydät käyttökokemuksia englanniksi

Flexinebin käyttö on helppoa ja vaivatonta. Katso video alta. 

Sovellus

 

 

 

 

Flexinebin hyödyt

Flexineb E3 on tarkoin suunniteltu tuote, joka kestää käytössä pitkään. Se istuu mukavasti hevosen päähän, eikä siinä ole putkia, letkuja tai kompressoreita (kaasua tai ilmaa ei tarvita). Ladattava akku latautuu täyteen alle kahdessa tunnissa, aivan kuten matkapuhelin. Akku toimii jopa 4 tuntia ennen kuin uutta latausta vaaditaan. Laite on kehitetty Irlannissa yhteistyössä kansainvälisten eläinlääkäreiden, kouluttajien ja hevosen omistajien kanssa. Laitteen muotoilu on ihanteellinen ja sillä pystytään hoitamaan useita yleisimpiä hengitystiesairauksia kuten COPD, RAO (puhkuri), EIPH (verenvuoto), optimoimaan hengitysteiden suorituskykyä harjoittelun ja kilpailujen aikana, puhdistamaan hengitysteitä ja helpottamaan vuodenaikojen vaihtelun mukanaan tuomia flunssa- ja allergiaoireita, yskää sekä sieranvuotoa.

Flexinebin puhdistus on helppoa ja vaivatonta. Katso video alta. 

Sovellus

 

 

 

 

 

Hevosten hengitystiesairaudet

Hengityselimistön sairaudet ovat sekä yleinen että vakava ongelma hevosilla. Ne jaetaan tyypillisesti tiloihin, jotka vaikuttavat alempiin hengitysteihin (ts. Keuhkoihin) ja ylempiin hengitysteihin (ts. Nenä, kurkku ja henkitorvi). Nämä sairaudet voivat olla kroonisia, lyhytaikaisia, tarttuvia ja vaikeasti diagnosoitavia.

Hevosten hengitystiesairaudet ovat urheiluhevosten yleisin syy heikkoon suorituskykyyn ja ne vaikuttavat sekä nuorimpiin että vanhimpiin hevosiin, joillakin näistä sairauksista voi olla vaikutusta myös hevosen elinikään.

Sovellus

Hevosen astma

Ihmislääketieteessä astma määritellään hengitysvaikeudeksi, jolle spasmikohtaukset keuhkoputkissa ovat tyypillisä. Tämä aiheuttaa hengitysvaikeuksia. Se liittyy yleensä rasitukseen, allergiseen reaktioon tai muuhun yliherkkyyteen.

Vuosikymmenien ajan on ollut tiedossa, että hevoset kärsivät astmasta kuten muistakin hengityselinsairauksista, samoilla yllä esitetyillä indikaattoreilla kuin ihmisen astmassa. Nämä hengityselinten sairaudet tunnettiin hevoseläinlääketieteessä nimellä IAD (tulehduksellinen hengitystiesairaus), RAO “puhkuri/paljerintaisuus” (toistuva hengitysteiden tukos) ja COPD (krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus).

Nämä sairaudet ovat niin samankaltaisia kuin ihmisen astma, että vuodesta 2017 lähtien vertaisarvioidussa konsensuslausunnossa luokitellaan ja sisällytetään nämä yllä olevat tilanteet hevosen astmaan. Hevosen astma sisältää 2 alaluokkaa, lievä tai kohtalainen hevosen astma ja vaikea hevosen astma.

Hevosen astman tyypit

Lievästä kohtuuliseen

Lievä tai kohtalainen hevosen astma, aikaisemmin luokiteltu IAD: ksi, on tyypillisesti hengitystiesairaus, joka vaikuttaa niin nuoriin kuin keski-ikäisiinkin hevosiin. Hevosilla, joilla on lievä tai kohtalainen astma, ei ole merkkejä hengitysvaikeuksista levossa, mutta ne voivat yskähtää rasitettaessa, heillä on lisääntynyttä henkitorven limaisuutta ja heikentynyt suorituskyky.

Tämä tauti eroaa hevosen hevosen vaikeasta astmasta, sillä sairastuneilla hevosilla ei tyypillisesti ole lisääntyneitä hengitysponnistuksia levossa.
Tarkkaa syytä ei tunneta, mutta sen uskotaan liittyvän ärsyttävien aineiden, kuten tallin/kuivikkeen pölyyn ja ilmassa oleviin allergeeneihin ja home-itiöihin.


Vakava

Vaikea hevosen astma, aiemmin RAO ”puhkuri/paljerintaisuus” tai COPD, on krooninen hengitystiesairaus, joka yleensä havaitaan vanhemmilla hevosilla, yleensä 6-vuotiaasta alkaen.
Hevosilla, joilla on vaikea hevosen astma, on yleensä hengitysvaikeuksia myös levossa, lisääntynyt raskas hengitys ja tiheentynyt hengitysnopeus, sierainten paisuminen, jatkuva yskä ja lima henkitorvessa sekä toisinaan sierainvuoto.

Vakavaan astmaan sairastunut hevonen työskentelee kovemmin kuin terve hevonen saadakseen vedettyä ilmaa keuhkoihin ja ilman poistamiseksi keuhkoista. Tämä lisääntynyt hengitystyö pakottaa hevosta käyttämään vatsalihaksiaan uloshengityksen myöhäisessä vaiheessa. Ajan myötä ylimääräinen työtaakka johtaa vatsalihasten näkyviin laajentumisiin ja muodostaa ns. puhkurinviivan hevosen kylkiin.

Muut hengitystiesairaudet


EIPH (keuhkoverenvuoto/sierainverenvuoto)

EIPH (liikunnan aiheuttama keuhkojen verenvuoto), joka tunnetaan myös nimellä keuhko/sierainverenvuoto, nähdään yleisimmin hevosella voimakkaan suorituksen aikana, kuten kilpailutilanteissa tai välittömästi sen jälkeen. Hevoset, jotka kärsivät EIPH:sta, tunnetaan nimellä "Bleederit". Useimmissa tapauksissa EIPH ei ole ilmeinen, eikä näkyvä vaiva, sillä vuoto ei välttämättä nouse sieraimiin saakka. EIPH on heikosti tunnistettava suoritushevosten sairaus, sillä hengitysteiden endoskooppinen tutkimus suoritettuna välittömästi kovan rasituksen jälkeen voi olla ainoa mahdollisuus EIPH:n diaknoimiseksi. Vain pieni osa hevosista vuotaa sieraimista harjoituksen jälkeen (nenäverenvuoto).

EIPH heikentää hevosen suorituskykyä. Vakava EIPH lyhentää hevosen kilpauraa merkittävästi. Kohtalainen tai vaikea EIPH johtaa heikentyneisiin kilpailusijoituksiin.
Päivittäisen harjoituksen yhteydessä toistuvat EIPH-oireet voivat johtaa merkittäviin muutoksiin ja suurempaan kudosvaurioon keuhkoissa ajan myötä, mistä seuraa väistämättä keuhkojen toimintakyvyn menetys.

Hengitysinfektiot

Hevosten hengitystieinfektiot voivat johtua bakteereista, sienistä tai viruksista. Ne voivat vaikuttaa kaikkiin hevosiin varsoista vanhimpiin, ja niitä voi olla sekä ala- että ylähengitysteissä. Hengitysinfektiot ovat hevosten yleisimmät tartuntataudit. Hevosten akuutti infektio voi heikentää hevosta viikosta kuukauteen.

Hengitysteiden infektioiden oireita ovat nenän vuotaminen kirkasta, keltaista tai valkoista eritettä, yskä, uneliaisuus, heikko ruokahalu ja muutokset hengityskäyttäytymisessä. Jotkut yleisimmistä infektioista ovat Rhodococcus equi, Streptococcus Bacterium, Aspergillus Fungus ja hevosen herpesvirus.

Allergiat

SPA­RAO eli “ke­sä­puh­ku­ri” 

”Summer pasture associated recurrent airway obstruction”. Useimmilla hevosilla yliherkkyyteen liittyvät hengitysoireet ilmenevät talvella, kuivan heinän ja sisällä pidon yhteydessä. Toisilla yksilöillä esiintyy kuitenkin täysin vastaavat oireet mutta vain kesällä. Todennäköisimmin syynä on yliherkkyys siitepölyille tai tietyille kasveille. Tutkimukset ja hoito ovat sama kuin talvella esiintyvässä muodossa.

Tutustu kliinisiin julkaisuihin Nortevin sivuilla täällä.

 

 

Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:

bitop EQUI®Lung ampullit

Ektoiinia höyrytettäväksi

62,00
Toimitus 1-3 vrk

bitop EQUI®Lung Complete

Ektoiinia höyrytettäväksi

42,00
Toimitus 1-3 vrk

Flexinebille B.Braun Aqua

Puhdistettu vesi Flexineb lääkintäkupin puhdistukseen

10,00
Toimitus 1-3 vrk

Flexinebille B.Braun NaCI 0,9%

Suolaliuos Flexineb höyryttimelle

12,00
Toimitus 1-3 vrk

Flexineb® E3 päivityspaketti

Päivityspaketti Flexineb höyryttimelle

510,00
Toimitus 1-3 vrk

Flexineb® lääkintäkuppi

Lääkintäkuppi Flexineb höyryttimeen

 
Hinnat alkaen 90,00
Toimitus 1-3 vrk

Flexineb® maskin pienennin

Maskin sovitinsarja Flexineb höyryttimeen

 
62,00
Toimitus 1-3 vrk

Flexineb® musta

Kannettava ja ladattava hengitystiesumutin musta

999,00
Odotamme uutta erää saapuvaksi. Huomioithan toistaiseksi pidemmän toimitusajan.

Flexineb® pinkki

Kannettava ja ladattava hengitystiesumutin pinkki.

999,00
Odotamme uutta erää saapuvaksi. Huomioithan toistaiseksi pidemmän toimitusajan.

Flexineb® pinkki LARGE

Kannettava ja ladattava hengitystiesumutin LARGE

1 050,00
Tilaustuote, toimitus alkaen 1-2 viikkoa

Flexineb® sininen

Kannettava ja ladattava hengitystiesumutin, varastotuote

999,00
Toimitus 1-3 vrk

Flexineb® sininen LARGE

Kannettava ja ladattava hengitystiesumutin LARGE

1 050,00
Toimitus 1-3 vrk

Flexineb® varaosat

Varaosat Flexineb® laitteeseen

Hinnat alkaen 15,00
Toimitus 1-3 vrk

Flexineb® vihreä

Kannettava ja ladattava hengitystiesumutin, tilaustuote

999,00
Tilaustuote, toimitus alkaen 1-2 viikkoa

Hyalusol

Hyaluronihappoa ja eukalyptystä höyrytettäväksi

62,00
Toimitus 1-3 vrk

Immuno-San

Eteerisiä öljyjä höyrytettäväksi

70,00
Toimitus 1-3 vrk

Sano-Red

Eteerisiä öljyjä höyrytettäväksi kilpahevosille

55,00
Odotamme uutta erää saapuvaksi. Huomioithan toistaiseksi pidemmän toimitusajan.

Sano-Stress

Höyryttämällä helpotusta stressiin

50,00
Toimitus 1-3 vrk

SilvaPlex™

Desinfiointiin ulkoisesti

70,00
Toimitus 1-3 vrk

Powered by Powered by